AfroArts – hanke

Kulttuurikameleontit ry, Afrojazz Club ja Kulttuuriyhdistys Kilombo ry toteuttivat Afrikan ja afrodiasporan kulttuureja esittelevän tapahtumasarjan Helsingissä vuoden 2018 aikana. Hankkeen tavoitteena on edistää afrikkalaisperäisen musiikin, tanssitaiteen ja kulttuurin tunnettavuutta sekä lisätä samalla maahanmuuttajataustaisten taiteilijoiden työmahdollisuuksia. Hanke edistää myös kulttuurien välistä dialogia taiteen avulla.

Toiminta käynnistyi vuonna 2018 ja sen aikana toteutettiin kulttuurielämää aktivoivaa ja kaupunkilaisia osallistavaa työpajatoimintaa yhteisötaiteen menetelmiä ja monitaiteellisia resursseja hyödyntäen. Heinäkuussa järjestettiin Afrojazz Club goes Kilombo -puistokonsertti Alppipuistossa (15.7.2018) sekä elokuussa Afrikan ja afrodiasporan kulttuurifestivaali Kilombo (17.-19.8.2018) Helsingissä. Kaikille avoin tapahtumasarja kutsuu mukaan matalan kynnyksen kulttuuritapahtumiin.

Hanke jatkui vuonna 2019, jolloin järjestettiin monitaidetyöpajoja ja Afrojazz Club goes Alppipuisto-festivaalipäivä sunnuntaina 14.7.2019 Alppipuistossa Helsingissä. Tapahtuma on osa Alppipuiston Kesän tapahtumasarjaa, jossa järjestetään puistokonsertteja koko perheelle kauniissa Alppipuistossa heinäkuisina viikonloppuina.Vuonna 2019 Afrojazz Club goes Alppipuisto -tapahtuma kasvoi yhdeksi Suomen suurimmista afrikkalaisperäisen ja afrokuubalaisen musiikin tapahtumista ja se sai hyvää palautetta erityisesti leppoisasta tunnelmasta ja upeista artisteista.Lisätietoa näistä ja muista tapahtumista Tapahtumat-osiossa.

Vuonna 2020 koko Alppipuiston Kesän -tapahtumasarja siirtyi myöhemmäksi heinäkuulta COVID-19 tilanteen johdosta. Alppipuiston Kesän tapahtumat siirtyivät Suvilahteen, ja Afrojazz Club goes Alppipuisto -tapahtuma toteutettiin helmikuun 14. päivä sunnuntaina, päälavana Tiivistämö. Suvilahden sunnuntainen festivaalipäivä toteutettiin yhdessä Alppipuiston Kesän Puistokarkelot -tapahtuman kanssa.

Seuraava Afrojazz Club goes Alppipuisto – tapahtuma järjestetään Alppipuistossa sunnuntaina 25.7.2021.

Kuva: Jasmin Ketola