Afrojazz Club-yhteistyö

Afrojazz Club tarjoaa afrikkalaisperäistä live-musiikkia ja ajatuksia herättäviä puheenvuoroja. Afrojazz Club on ainutlaatuinen klubikonsepti Suomessa, joka on saanut runsaasti positiivista palautetta ja jonne ovat löytäneet kaikentaustaiset kävijät, tanssijat ja maailman musiikin diggarit. 

Taiteilija-muusikko Alvar Gullichsen ja muusikko-tuottaja Marko Roininen perustivat Afrojazz Clubin vuonna 2013, josta lähtien Afrojazz Clubeja on järjestetty Kumpulan Kylätilassa ja Korjaamon kulmasalissa, 2016-2017 Storyvillessä ja vuonna 2018 Tampereen Klubilla sekä kesäfestivaalipäivä Afrojazz Club goes Kilombo Alppipuistossa Helsingissä. Kulttuurikameleontit ry on toiminut yhteistyöpartnerina vuodesta 2016 alkaen.

Afrojazz Club yhdistää laadukkaan live-musiikin ja ajankohtaiset asiapuheenvuorot lämpimän tunnelman ympäröimänä. Klubilla kuulee niin afrofuusion uutuuksia kuin perinteisiä afrikkalaisia rytmejä. Ennen keikkaa kuultavien inspiroivien, klubin arvojen mukaisten puheiden teemoja ovat mm. yhdenvertaisuus, ympäristökysymykset ja yhteisöllisyys klubin arvojen mukaisesti. Klubin somistus on klubin kuraattorina toimivan Alvar Gullichsenin kädentaitoa.

Alvar Gullichsen perusti kesällä 2015 klubin house bandin, Afrojazz Quintetin. Afrojazz Quintet feat Charlotta Kerbsin soulahtavan afrofunkin juuret löytyvät afrobeatistä, bluesista, reggaesta ja jazzista. Yhtye on vuodesta 2016 toiminut Storyvillessä, Korjaamolla, Tampereen Klubilla ja Lavaklubilla Kansallisteatterilla järjestetyn Afrojazz Clubin house bandina jonka vierailevina solisteina on ollut mm. Jimi Tenor, Sakari Kukko, Sam Huber, Meissa Niang ja Ismaila Sané. Vuonna 2018 nouseva blueslaulaja Charlotta Kerbs liittyi Afrojazz Quintetin vakituiseksi laulusolistiksi ja bändi ryhtyi säveltämään omaa materiaalia. Sanoituksista vastaavat pääosin kalifornialainen lauluntekijä-runoilija Matthew John sekä Hurriganesin tuottajana tunnettu Richard Stanley. Tiheään klubitunnelmaan sopiva Afrojazz Quintet feat Charlotta Kerbs julkaisi keväällä 2019 singlen ja syksyllä julkaistiin LP, jota juhlistettiin julkkarikeikoilla.

Aiemmat Afrojazz Clubit:

2016
14.1.     Opening: Superhelle, Dj Borzin & Akim Color

28.1.     Afrojazz Quintet feat Sam Huber & Dj Borzin

11.2.     Faso Kan, Dj Ibou

25.2.     frojazz Quintet feat Ismaila Sané, Bogolo, Dj Borzin

10.3.     Sila Fato, Dj Ibou

24.3.     Afrojazz Quintet feat Meissa Niang, Sakari Kukko & special guest       Ismaila Sané, Dj Borzin

7.4.       Afrobeat from the Heart, Dj Borzin

21.4.     Afrojazz Quintet feat. Jimi Tenor & Ismaila Sané, Dj Ibou

5.5.       Aiyekooto & Afrobeat International, Dj Borzin

19.5.     Helsinki Cotonou Ensemble & Afrojazz Quintet feat. Sam Huber, Dj Ibou

20.10.   Opening: Trio Toffa, Dj Borzin

24.11.   Es-Ow & Ridial Band + Open Stage Jamsession

15.12.   Afrojazz Quintet, Dj Borzin (pikkujoulut)

2017

13.4.  Saïsba – Ismaila Sané Band & Dj Borzin

27.4.   the Blassics

12.5.   Afrojazz Quintet feat. Sam Huber 

30.11.  Afrojazz Quintet feat. Jimi Tenor & Charlotta Kerbs

2018   

12.1. Afrojazz Quintet feat. Jimi Tenor & Charlotta Kerbs, Klubi Tampere

2019

23.2.  Afrojazz Quintet feat. Charlotta Kerbs, Kumpulan kylätila

2.3. Afrojazz Quintet feat. Charlotta Kerbs & Ismaila Sané, Lavaklubi

14.9. Afrojazz Quintet feat. Charlotta Kerbs & Ismaila Sané, Adama Cissokho & Maarika Autio, Kumpulan kylätila

27.9. Afrojazz Quintet feat. Charlotta Kerbs, album release, Lavaklubi

2.11. Chico Matada Quartet , DJ Lulu, Lavaklubi

pe 22.11. Afrojazz Quintet feat Charlotta Kerbs and Emilia Sisco, DJ LULU

2020

6.3. Sakari Kukko & Afro Chamber

PERUTTU KORONAPANDEMIAN TAKIA: 28.3. Mama Africa Jr

PERUTTU KORONAPANDEMIAN TAKIA: 2.5. Superladies night: Emilia Sisco, Charlotta Kerbs, Sofy Kap, Maarika Autio & Afrojazz Trio

 

Asiapuheenvuorot pidetään ennen bändejä, n. klo 20.30.

Aiemmin puhumassa ovat olleet keväällä 2016 Suomen Punainen Risti (Ei Rasismille! -hanke, Päivi Sinkkonen), Helsinki African Film Festival (klubilla näytettiin kaksi lyhytdokumenttia), Angelit-yhtyeestä tunnettu Tuuni Partti, joka kertoi saamelaisuudesta, Jaana Valkama aiheenaan Pohjois-Amerikan intiaanien henkisyys ja ympäristökysymykset, Amnestyn Suomen osaston Pia Oksanen, Janne Ponnikas Maan Ystävistä sekä Juha Vakkuri Villa Karosta. Kevätkauden juhlapuhujana kuultiin ministeri Pekka Haavistoa.

Syksyllä 2016 kuultiin puheenvuoro Sadankomitean puheenjohtajalta Timo Mieloselta, World Visionin tuoreelta toiminnanjohtajalta Tiina Antturilta ja juuri valitulta Seta ry:n uudelta puheenjohtajalta Viima Lampiselta.

Vuonna 2017 puhujina olivat kansalaisaktivisti, yrittäjä Tino Singh ja Erja Sini-Kaarina Varis Suomi Tiibet Seurasta. 

Vuonna 2018 Tampereen klubilla asiapuheenvuoron piti taiteilja Menard Mponda (Helsinki-Cotonou Ensemble). 

Vuonna 2019 Afrojazz Clubilla puheenvuoron ovat pitäneet Elvis Fuamba Afrofinns ry:stä, Hiilivapaa Suomi -kollektiivista Susanna Turunen ja Ilmastovanhemmat ry:stä Sampo Koistinen. 

7E4A6040