Afrojazz Club-yhteistyö

Afrojazz Club tarjoaa laadukkaiden suomalaisafrikkalaisten kokoonpanojen live-musiikkia ja ajatuksia herättäviä asiapuheenvuoroja. Afrojazz Club antaa esiintymismahdollisuuksia suomalais-afrikkalaisten bändien parhaimmistolle ja kokoaa eri kultturien edustajia yhteen. Monikulttuurinen tapahtumasarja tuo esiin myös klubin arvoja myötäileviä asiapuheenvuoroja. Afrojazz Club on uudenlainen illanviettokulttuuri Helsingissä, joka on saanut runsaasti positiivista palautetta ja jonne ovat löytäneet hyvin eritaustaiset kävijät. 

 

Taiteilija-muusikko Alvar Gullichsen ja muusikko-tuottaja Marko Roininen perustivat Afrojazz Clubin vuonna 2013, josta lähtien Afrojazz Clubeja on järjestetty aluksi Kumpulan Kylätilassa ja Korjaamon kulmasalissa, keväästä 2016 alkaen Storyvillessä. Kulttuurikameleontit ry on toiminut yhteistyöpartnerina keväästä 2016 alkaen.

Afrojazz Club yhdistää uuden sukupolven helsinkiläisen afromusiikin ja ajankohtaiset asiapuheenvuorot lämpimän tunnelman ympäröimänä. Inspiroivien, klubin arvojen mukaisten puheiden teemoja ovat mm. monikulttuurisuus, yhdenvertaisuus, ympäristökysymykset, solidaarisuus, henkisyys ja yhteisöllisyys. Klubin somistus on myös klubin kuraattorina toimivan Alvar Gullichsenin kädentaitoa.

Monikulttuurinen yhdessä oppimisen foorumi on saanut palautetta mm. “hyvän energian klubina” ja toiminta jatkui keväällä 2017 kahden klubin verran ja syksyllä 2017 pikkujouluklubin merkeissä. Vuosi 2018 alkoi Afrojazz Clubin house bändin visiitillä Tampereen Klubilla tammikuussa, ja jatkoa on tulossa! Afrojazz Clubilta voi poistua vain hymyillen!

Alvar Gullichsen perusti kesällä 2015 klubin house bandin, Afrojazz Quintetin. Marraskuussa 2016 järjestettiin klubin ensimmäinen jamisessio, jossa eritaustaiset muusikot improvisoivat ja soittivat yhdessä.

 

7E4A1575

Afrojazz Clubilla esiintyy tasokkaita muusikoita:

Kevät 2016

14.1.     Opening: Superhelle, Dj Borzin & Akim Color
28.1.     Afrojazz Quintet feat Sam Huber & Dj Borzin
11.2.     Faso Kan, Dj Ibou
25.2.     frojazz Quintet feat Ismaila Sané, Bogolo, Dj Borzin
10.3.     Sila Fato, Dj Ibou
24.3.     Afrojazz Quintet feat Meissa Niang, Sakari Kukko & special guest Ismaila Sané, Dj Borzin
7.4.       Afrobeat from the Heart, Dj Borzin
21.4.     Afrojazz Quintet feat. Jimi Tenor & Ismaila Sané, Dj Ibou
5.5.       Aiyekooto & Afrobeat International, Dj Borzin
19.5.     Helsinki Cotonou Ensemble & Afrojazz Quintet feat. Sam Huber, Dj Ibou

Syksy 2016

20.10.   Opening: Trio Toffa, Dj Borzin
24.11.   Es-Ow & Ridial Band + Open Stage Jamsession
15.12.   Afrojazz Quintet, Dj Borzin (pikkujoulut)

Asiapuheenvuorot pidetään ennen bändejä, n. klo 21. Keväällä 2016 Afrojazz Clubilla vierailivat Suomen Punainen Risti (Ei Rasismille! -hanke), Helsinki African Film Festival (klubilla näytettiin kaksi lyhytdokumenttia), Angelit-yhtyeestä tunnettu Tuuni Partti, joka kertoi saamelaisuudesta, Jaana Valkama aiheenaan Pohjois-Amerikan intiaanien henkisyys ja ympäristökysymykset, Amnestyn Suomen osaston Pia Oksanen, Janne Ponnikas Maan Ystävistä sekä Juha Vakkuri Villa Karosta. Kevätkauden viimeisenä tapahtumailtana juhlapuhujana kuultiin Vihreiden kansanedustaja Pekka Haavistoa.

Syksyllä 2016 kuultiin puheenvuoro Sadankomitean puheenjohtajalta Timo Mieloselta, World Visionin tuoreelta toiminnanjohtajalta Tiina Antturilta ja juuri valitulta Seta ry:n uudelta puheenjohtajalta Viima Lampiselta.

Hanketta on tukenut Musiikinedistämissätiö MES ja Taiteen edistämiskeskus.

 

7E4A6040