AfroArts 2018-hanke

Kultturikameleontit ry, Afrojazz Club ja Kulttuuriyhdistys Kilombo ry järjestävät Afrikan ja afrodiasporan kulttuureja esittelevän tapahtumasarjan Helsingissä vuoden 2018 aikana. Hanke käynnistää pitkäkestoisen prosessin, jonka tavoitteena on synnyttää kaupungistamme puuttuva Afrikan ja afrodiasporan taiteen kokoava kulttuurifoorumi sekä lisätä maahanmuuttajataustaisten taiteilijoiden työmahdollisuuksia. Hanke edistää afrikkalaisperäisen musiikin, tanssitaiteen ja kulttuurin tunnettavuutta Suomessa.

Toiminta käynnistetään vuonna 2018 ja sen aikana toteutetaan kulttuurielämää aktivoivaa ja kaupunkilaisia osallistavaa työpajatoimintaa yhteisötaiteen menetelmiä ja monitaiteellisia resursseja hyödyntäen helsinkiläisillä asuinalueilla. Heinäkuussa järjestetään Afrojazz Club goes Kilombo -puistokonsertti Alppipuistossa (15.7.2018) sekä elokuussa Afrikan ja afrodiasporan kulttuurifestivaali Kilombo (17.-19.8.) Helsingissä.

Kaikille avoin tapahtumasarja tuo yhteen Afrikan ja afrodiasporan kulttuurien ja taiteiden harrastajia ja ammattilaisia, sekä kutsuu mukaan kaikkia kaupunkilaisia matalan kynnyksen kulttuuritapahtumiin eri puolilla Helsinkiä.

Tervetuloa mukaan viihtymään mahtaviin kesätapahtumiin!
Kilombo Festival (17.-19.8.)